niva

PMO als secundaire arbeidsvoorwaarde?

Een paar weken terug zaten we bij een MKB-bedrijf in de groei, regio Nijmegen. Ze leveren een mooi product voor de huizenbouw en we bespraken de wensen van een nieuwe PMO-meting. 2,5 jaar terug hebben ze bij ons, NIVA, ook een meting laten doen en ze wilden op herhaling. Hoe mooi is dat?
Tijdens het gesprek waren we benieuwd wat de eerdere PMO hen had gebracht. Hun antwoord was verrassend ……… We hadden natuurlijk een antwoord verwacht zoals minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit en dus een goede investering met een meetbaar rendement. Maar we kregen meer en dat was voor ons een aanleiding voor deze blog…..

Uit onderzoek blijk nu dat de aanwezige aandacht voor vitaliteit en de vitaliteitsprogramma’s een extra aantrekkingskracht zijn bij het werven van nieuwe medewerkers. In vacatures is deze aandacht steeds meer terug te zien. Een gezonde werkomgeving en de aandacht daarvoor kan net de extra zet zijn voor een medewerker om ook voor haar/zijn gezondheid te kiezen.

Aandacht voor gezondheid als ‘lokkertje’

En laat dat nou precies ook het antwoord zijn van dit bouwbedrijf waar wij op bezoek waren. Aandacht voor de gezondheid maakte het aanbod voor de nieuwkomers compleet. En dat was natuurlijk ook weer leuk en fijn om te horen. En ja, ook de medewerkers die 2,5 jaar geleden mee hebben gedaan aan de PMO wilden zich ook weer aanmelden voor de nieuwe PMO-ronde. Meten is weten, gissen is missen, en wordt zeer gewaardeerd door de medewerkers. Ze hebben het gevoel dat hun gezondheid belangrijk is. Dat hun werkgever dat ook belangrijk vindt. Dat kunnen vertellen aan nieuwe collega’s vergroot het enthousiasme waarmee ze hun verhaal vertellen over hun bedrijf.

Wat is dat ook alweer, een PMO?

Een Preventief Medisch Onderzoek geeft inzicht in de vitaliteit en gezondheid van de medewerkers. Het is een gezondheidscheck, een vitaliteitsscan. Vanuit de werkgever is het wettelijk verplicht deze aan te bieden aan je medewerkers. Het onderzoek bij NIVA bestaat uit:

Een rapportage wordt niet gedeeld met de werkgever.

Arbeidsvoorwaarden PMO
arbeidsvoorwaarden personeel
Arbeidsvoorwaarden

Mentale en fysieke gezondheid gecombineerd

NIVA is ontstaan uit de behoefte om de fysieke en mentale handen ineen te slaan. We kwamen beiden binnen ons werk van Fysiotherapie en psychosociale coaching erachter dat het een het ander zo enorm kan beïnvloeden. Door stress bijvoorbeeld kwamen we tegen dat mensen regelmatig slechter slapen, pijn in de rug/nek, onzekerheid nam toe, emoties als verdriet en boosheid, een neerwaartse spiraal. Door aandacht voor zowel het fysieke als het mentale aspect merken we dat we elkaar en daardoor ook onze client beter kunnen ondersteunen en begeleiden. De PMO bij NIVA heeft daardoor een meerwaarde. We zien de hele mens!

Loyaliteit en gedrevenheid binnen een familiebedrijf regio Nijmegen

Eerder genoemd MKB- bedrijf is een groeiend familiebedrijf waar de medewerkers graag voor willen werken. Dit bedrijf drijft op vakmensen met technische vaardigheden die tegenwoordig lastig te vinden en te verkrijgen zijn. Je kent elkaar, vaak ook elkaars familie en gezinnen. De lijnen zijn kort, het gevoel voor verantwoording is groot. Vrijwel geen ziekteverzuim. Loyale werknemers, harde werkers, met plezier aan het werk.

De arbeidsmarkt is zeer gunstig voor medewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe en andere baan. Dat is fijn voor hen en……….. biedt een interessante uitdaging voor de werkgever. Het goede nieuws is dat medewerkers die blijven, zitten kennelijk goed op hun plek. Aandacht en inspanning op het boeien en binden van de blijvende medewerkers loont. Veel bedrijven bieden al een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een recente ontwikkeling is de mogelijkheid om thuis te werken, door Corona in populariteit en wenselijkheid gestegen. Een andere ontwikkeling is zorg en aandacht voor een gezonde leef- en werkstijl. Om het even of het nu gaat om vitale medewerkers nog vitaler en nog blijer te maken of om medewerkers te helpen de huidige uitdagingen het hoofd te bieden.

Deze uitdagingen zijn om leren gaan met werkdruk of stress, de balans vinden in werk en privé, het verbeteren van slaap, leefstijlgewoonte aanpassen om fit te blijven of te worden. Een belangrijk instrument is het gesprek aangaan met de medewerkers over vitaliteit en het concreet maken door het aanbieden van een PMO, Preventief Medisch onderzoek.

Zininin

De nieuwe uitnodigingen voor deelnemen zijn al de deur uit, binnenkort versturen we de online vragenlijsten. Voor ons ook leuk om de medewerkers weer te zien na 2,5 jaar en de nieuwelingen te kunnen begroeten. Hoe vergaat het hen? Wat brengt het? De gezondheidscheck, vitaliteitsscan? Hoe ervaren zij het, wat is er voor hen wellicht veranderd ten goede? Waar hopen ze op? Welke leefstijl behoeft extra aandacht? Voor welke uitdagingen staan ze? En voor de nieuwelingen wellicht spannend en ook nieuwsgierig?? En vooral; hoe kunnen we hierin met hen meedenken? Hoe kunnen we ze van dienst zijn voor duurzame inzetbaarheid, werkplezier en levensgeluk? 🍀 Uiteindelijk draait het ook om de centen en we waren blij om te horen dat ze onze PMO ervaren als een financieel gezonde investering.